mandag 6. juni 2011

So long Shanghai...

Det har kommet mange forespørsel om et avsluttnings innlegg, og nå føltes det som om tiden er inne. For å være ærlig så har det tatt litt tid å reflektere over Shanghai reisen, og det har tatt tid å ta inn over meg hva jeg egentlig fikk oppleve.
Tanken med reisen var å bryte med hverdagen, leve litt selvstendig og så underveis finne ut av hva jeg ville med resten av livet. Helt sånn ble det ikke...... det ble så utrolig mye mer.

Jeg fant ut at jeg ikke er så verst en person, at jeg kan bli kjent med hvem som helst, og at jeg har mye å by på bare ved å være meg selv. Og dette med å ikke ta livet for alvorlig, å leve i nuet. Det viktigste av alt er å være lykkelig, å ha det bra med seg selv, og like den personen som ser på deg i speilbildet om morgenen.

Og det er dit jeg har kommet. Jeg har slippt taket på denne angsten som hele tiden lå å gnegne og på alle disse dumme tingene jeg brukte å si til meg selv som "du kan vel ingenting", "sånn kan du jo ikke gjøre" og "det er vel ingen som liker deg vel"... Disse utrolig destruktive tankene som vi får i blandt, men som jeg følte hadde satt rot hele meg. Men nå er de borte, og jeg ser med stor glede og positivitet på framtiden... Jeg gleder meg......!!!!!

Og til slutt så vil jeg gjerne dele med meg noen av de siste og beste bildene fra Shanghai. Noen ting er vanskelig å beskrive med ord, og da er det fint å kunne vise det i form av bilder:


En av mine første dager i Shanghai.. På tehuset i Old Town, med Angelika, som insisterte på at det var en god ide å smake på "kinesiske egg" Ekkelt, men faktisk ikke så værst ... =)

Karaoke... Det var så utrolig morsomt. Et eget rom til meg og mine venner, full servering av mat og drikke, og vi kunne velge blandt 1000`sner av sanger i alle sjangrer. Helt fantastisk. Jeg håper vesten vil adoptere denne trenden ....!!!!!

My Mama Llama... Verdens snilleste Melissa. Jeg møtte henne første dagen på fotokurset og fra og med da var hun min beste venn. Hun tok meg med rundt hele Shanghai, på de beste utestedene, hun introduserte meg for matretter jeg ikke viste fantes og viste meg en vennlighet og kjærlighet som til og med nå når jeg sitter her alene i Stockholm blir rørt til tårer av... Kjærlighet !!! :)

Parken, for et fantastisk sted. Her samlet de seg, Shanghais pansjonister, friske som syke og danset, spilte musikk og utøvde ulike variasjoner av gymnastikk. Mannen på bildet var en ordentlig flørt og viste meg først noen fancy dansesteg før han bød meg opp til dans. Sånt kan en vel ikke takke nei til... :)

I blandt kunne jeg bare vandre rundt i byen og titte på mennesker. Jeg fantaserte ofte om hvordan livene deres var, hvem de var som mennesker og hvem de var for hverandre.. Kanskje litt for mye fritid, men jeg syntes det var koselig... ;)

Nanjing xi Lu (West Nanjing Road) Det tok meg litt tid, men til slutt lærte jeg meg hva jeg skulle si til taxi sjoføren slik at han skulle forstå hvor jeg skulle. Jeg sa: "ni hao" (hallo) NanjingXiLu - TaiXingLu (nærmeste kryssende gate) og når jeg gikk sa jeg på mitt beste kinesiske " Xièxie" (takk) og "Záijiàn" (hade)... flink hæ.....????

Mine siste dager i Shanghai,fylt med sommer og sol, fri fra skole og på taket på min favorittplass "the Apartment". En New York inspirert restaurant med god mat og herlige drinker. Det var luksus å få sitte der kl fire på en hverdag med en god bok i ene handen og en iskald drink i den andre...

Fantastiske Angelika som viste meg meningen med livet, som roet meg når jeg var urolig og som gav meg den fineste gaven av dem alle... troen på meg selv.

Verdens koseligste utsikt fra mitt kjøkkenvindu. Her brukte de å sitte, et kompisgjeng på fire menn, nesten hver dag. Jeg brukte alltid å fantasere om at de etter mange år med hardt arbeide endelig fikk slappet av, at de hadde jobbet og bodd ved siden av hverandre i alle disse år, og at de nå kunne dele denne takterrassen, mitt i Shanghais bykjerne og bare nyte... kos!!!

Det var så mye spennende å ta bilder av og jeg fikk virkelig utøvet min kreativitet. Dette bildet fikk jeg stor respons på, som et av de beste bildene jeg hadde tatt under hele reisen. Jeg vet ikke så mye om fotografi, men det er jo godt at jeg har lært noe etter tre måneder med fotokurs ... =)
Så forrurenset, men likevel så vakkert.... !!!!

Sist... men ikke minst !!! Vil jeg takke mamma og pappa som gjorde denne reisen mulig for meg. Jeg hadde ikke kunnet gjort det uten dere. Dere skal vite at jeg har nytt hvert et sekund og at denne reisen har gjort meg til et lykkelig og bedre menneske. Dere er best og jeg er glad i dere.
En stor takk også til alle som har fulgt med på bloggen og som har sendt meg så fine mail og kommentarer under reisens gang. Jeg har satt så utrolig stor pris på det. Dere er super toppen alle sammen :)

Så nå er det over and out fra Shanghai bloggen, men jeg lover.... det kommer nye bogger i framtiden .......

So long
klem
Guro
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar